torsdag

VANDBAKKELSER

Vandbakkelser, fyldt med flødeskum og smagt til med sukker og vanilie, er ganske dejlige til en god kop kaffe. Gammeldags vandbakkelser er nemme at gå til og hurtige at lave.

Det er vigtigt at æggene, som der står  i opskriften, er små æg og så skal man ikke åbne ovndøren de første 20 minutter. Så går det ikke helt galt.

Opskrift Henriette Schønberg Erken 1946
 

VANDBAKKELSER

125 g hvedemel
100 g smør
1/4 liter vand
4 små æg (200 g)
1/2 liter piskefløde
1 skefuld sukker
vanilie

Vandet og smørret gives et opkog i gryde, der tages af ilden og irøres melet på en gang. Sæt gryden over ilden et øjeblik til dejen slipper gryden.
Tag igen gryden af ilden og rør æggene i, et ad gangen. Rør ikke mere efter det sidste æg er kommet i.
Sæt kagerne på smurt plade med en dessertske. Bag dem langsomt i varm ovn, 200 grader i 35-40 minutter.
Tag en kage ud. Hvis den falder sammen, er de ikke færdige.

Lad kagerne blive kolde og skær dem igennem, knap og nap. Fyld dem med stiftpisket fløde, smagt til med sukker og vanilie. Drys kagerne med flomelis og anbring dem på et smukt fad.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.