fredag

KRÆMMERHUSE MED FLØDESKUM

Gammeldags kræmmerhuse, fyldt med flødeskum og gelé eller syltede bær, er en erindring mange af os, der var børn omkring 50erne, har. Det var helt almindeligt at servere kræmmerhuse med flødeskum efter en god søndagsmiddag eller i forbindelse med gæstebud.
Endelig er kræmmerhuse også fine til en god kop kaffe.

Ofte blev  kræmmerhusene sat på bordet, stående i en stor skål med sukker og ved siden af en skål med flødeskum til at fylde i kræmmerhusene.

Det er en hurtiglavet dej, af stort set samme type, som til pleskner, blot er her tilsat lidt vand.

Kræmmerhuse var noget af det bagværk, der i 50erne købes færdigt hos bageren.

Opskriften er fra Frøken Jensens Kogebog, anno 1901.
 


KRÆMMERHUSE MED FLØDESKUM

3 æg
160 g sukker
150 g mel
1/2 dl vand

Pisk de hele æg godt. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk dejen til den er let og skummende. Vend mel og vand forsigtigt i.
Smør dejen ud i ret store, runde kager på en smurt plade (bagepapir).
Bager i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter.

Tag kagerne enkeltvis ud af ovnen og form dem hurtigt til kræmmerhuse. Stil dem i en vidhalst flaske til de er stive.

Servér kræmmerhuse med flødeskum, pyntet med lidt gelé eller syltede bær.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.