torsdag

STIKKELSBÆRKAGE

Kager med frugt er specielt gode og saftige og så egner kager med frugt sig ofte rigtig godt som dessert. Stikkelsbærkage, serveres med kold flødeskum til er skøn, både til en kop kaffe og som dessert efter middagen.

Der kan anvendes såvel gule som røde stikkelsbær til kagen, der er lanceret af Henriette Schønberg Erken i 1952.

Vær omhyggelig med at fjerne såvel stilk som blomst fra stikkelsbærrene, der skal være modne for at smage af noget.
 

STIKKELSBÆRKAGE

1 liter stikkelsbær
14 liter vand
200 g sukker
4 æg
150 g sukker
2 spiseskf. kokos

De rensede bær koger med vand og sukker til bærrene er møre. Grøden afkøles og lægges i smurt, raspstrøet form. Æggeblommerne og sukkeret piskes hvidt til en god æggesnaps, irøres kokos og de stiftpiskede æggehvider. Massen hældes over grøden i formen, bages i en varm ovn i 20 - 30 minutter.

Stikkelsbærkage kan nydes både varm og kold med koldt flødeskum til.

VI BAGER GAMMELDAGS

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.