mandag

FLORENTINERKAGE

Herlig gammeldags florentinerkage med mandler og svesker, serveret lunken med iskoldt flødeskum til. Det er lykken både som ledsager til en kop kaffe og som dessert efter et godt måltid mad.

Florentinerkage er reelt bestående af en lækker risengrød, kogt på fløde og tilsat æg, sukker,hakkede mandler og svesker.

I stedet for en form, kan en smurt ildfast skål eller et ildfast fad med høje sider anvendes. Kagen serveres direkte fra fadet.

Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
 

FLORENTINERKAGE

Ris, fløde og mgr. koges ca. 1/2 time til en lind grød. Den tages fra varmen og irøres dukker, æggeblommer, de hakkede mandler og veludblødte, kogte udstenede svesker.Dejen afkøles og når den er kold, røres de stiftpiskede æggehvider i.
Massen fyldes i en smurt form. Rasp drysses over og kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 1/2 time.

Servér florentinerkage lun med iskold flødeskum til.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.