Toscakage hører til typen af formkager, hvor æg og sukker piskes til tyk æggesnaps og herefter tilsættes smeltet, afkølet fedtstof. Det giver en fed kagedej, der kan sammenlignes med almindelig rørt kagedej.
Oprindelse på toscakagen er svensk.
Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952
TOSCAKAGE
2 æg
170 g sukker
50 g smeltet smør eller margarine
125 g mel
1 1/2 strøget tsk. bagepulver
4 - 5 spsk. fløde
mandelovertræk
50 g smør eller margarine
50 g sukker
50 g smuttede, hakkede mandler
1 spsk. fløde
1 spsk. mel
Smør eller margarine, sukker, de smuttede, hakkede mandler, fløde og mel kommes i en lille gryde og koger op til massen bliver grødagtig.
Til dejen piskes de hele æg godt med sukkeret til en tyk æggesnaps. Derefter tilsættes det smeltede fedtstof. Mel og bagepulver sigtes, blandes sammen og røres i sammen med fløden. Dejen røres hurtigt sammen og fyldes i en velsmurt, raspstrøet form, der skal være flad, med en stor overflade og bages i ovnen ved jævn, god varme, 200 grader 15 minutter.
Mandelfyldet smøres over og kagen bages videre i 10 minutter med mest overvarme til mandelovertrækket er gyldent.
Når kagen har stået i nogle minutter, tages den af formen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.