De fleste kan lide at bage og betragter det som et lystbetonet arbejde. Førhen var bagning en vigtig del af husholdningsøkonomien,hvorimod det i vore dage mere har karakter af hygge og forkælelse af familie og venner. Bagværk som hobby omfatter alle former for brød som madbrød,wienerbrød,skærekager,tærter,konditorkager,lagkager,småkager og alt,der ikke er nævnt. Her tager vi os udelukkende af gammeldags bagværk efter gamle opskrifter og gør vort bedste for at bevare dem for vore efterkommere.
onsdag
GELÉKAGE MED FRUGTER
En overordentlig skøn frugtkage med henkogte frugter i gelé. Kagen er lagt sammen med flødeskum, iblandet små stykker frugt og pyntet med røde og grønne cocktailbær. - Bare dejlig til kaffen eller som dessert efter et godt måltid.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
GELÉKAGE MED FRUGTER
dej
4 æg
120 g sukker
120 g mel
1 tsk. bagepulver
fyld og pynt
3 1/2 dl piskefløde
2 pk. citrongelépulver
1 dåse henkogte ferskner
1 dåse henkogte mandariner
1 dåse henkogte ananasskiver (4 skiver)
røde og grønne cocktailbær
Æggeblommer og sukker piskes til luftig æggesnaps, mel og bagepulver blandes og røres med let hånd i dejen. Hviderne piskes og vendes i dejen ad 2-3 gange. Dejen hældes i en springform med smurt, raspdrysset bund.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
Vendes ud på sukkerstrøet pergamentpapir, afkøles på rist og flækkes.
Fløden piskes stiv. 1/4 L citrongelé laves efter brugsanvisning på pakken og afkøles.
Frugten hældes i en sigte til afdrypning. lidt tages fra til pynt, resten skæres i små stykker og blandes i flødeskummet.
Springformen vaskes og tørres. Lidt gelé hældes i og stilles koldt til det stivner. Frugten lægges i et pænt mønster over og lidt halvstivnet gelé dryppes over for at fastgøde frugten. Resten af den afkølede, halvstivnede gelé hældes i formen. En kagebund lægges over og stænkes med lidt frugtsaft. Er der mere gelé tilbage, kan det også hældes over.
Kagen stilles koldt til geléen er helt stiv. Løsnes i kanten, dyppes et øjeblik i varmt vand og vendes ud på anretningsfadet.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Etiketter:
KAGER TIL DESSERT
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.