mandag

VANDBAKKELSER MED CREME OG ROMGLASUR

En lækkerbisken til en kop kaffe er nylavede vandbakkelser med creme og romglasur.
Cremen kan sagtens udgøres af en nem kagecreme fra pulver, hvis ikke man vil tilbringe for lang tid i køkkenet.

Opskrift : Lotte Haveman 1976


VANDBAKKELSER MED CREME OG ROMGLASUR

Tænd ovnen og indstil den på 200 grader. Varm så smør og vand i en tykbundet gryde. Drys melet i gryden i det øjeblik vandet koger, under konstant omrøring med grydeske. Rør grundigt i ca. 1/2 minut. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad nu dejen af svale. Pisk æggene sammen, tilsæt lidt af ægget og rør godt mellem tilsætningen af æg. Der tilsættes så meget æg, at dejen kan holde faconen, når den sættes på plade.
Med 2 teskeer sættes dejen i 12 toppe på plade, beklædt med bagepapir.

Vandbakkels bages i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter. Åbn ikke ovndøres før efter 15 minutter. Tag nu en vandbakkels ud og se, om den falder sammen i løbet af 10 sekunder.

Afkøl kagerne på bagerist, klip straks et hul i siden af dem, så dampen kan slippe ud.

Fyld kagecreme i kagerne og stryg dem med romglasur. (hvid glasur, tilsat lidt rom).

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.