lørdag

MOSTERS ÆGGEHVIDEKAGE

Efter at have lagt højsommeren bag os, er det tid til at gå i køkkenet og frembringe noget godt til kaffen. Skærekage går altid an og her er en dejlig én af slagsen med sine knap 70 år på bagen.

Kagen, der har frisk smag af citron, er en nem rørekage.

På grund af de mange æggehvider betaler det sig med lidt planlægning, således blommerne anvendes til andet.

Opskrift : Den unge frues kogebog 1946


MOSTERS ÆGGEHVIDEKAGE

dej

125 g smør
250 g melis
300 g mel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 1/4 dl mælk
1 knivspids salt
8 æggehvider
revet citronskal

Smørret røres godt med melis, mel og bagepulver sigtes skiftevis i med mælken. De stiftpiskede hvider vendes i.
Dejen hældes i en form, foret med velsmurt papir.

Bages i ovnen ved 175-180 grader i ca. 1 time.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.