Vidunderlige gammeldags, snaskede brunsvigere i Kirsten Hüttemeyer udgave.
Det er en gærdej, der absolut er bedst samme dag, den er bagt.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
BRUNSVIGERE I LAGKAGEFORME
dej
25 g gær
1 dl lunken mælk
250 g gluten mel
50 g margarine
25 g sukker
1 æg
lidt kardemomme
fyld
150 g blød margarine
150 g mørkt puddersukker
lidt kanel
1 spsk. finknuste mandler
Til dejen opløses gæren i mælken. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen. Hæver til dobbelt størrelse. Deles i tre lige store stykker, der hver rulles ud til tynde, runde kager, så disse passer i de velsmurte lagkageforme.
Fyldet fordeles jævnt over dejen i de tre forme. Ovenpå fyldet kan man evt. strø korender.
Brunsvigerne efterhæver i ca. 15 minutter. Prikkes med en gaffel, når de skal i ovnen.
Bages ved 225 grader (middel varme) i ca. 15 minutter.
Når brunsvigerne er lunkne, tages de af formene.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.