søndag

BRUNSVIGERE I LAGKAGEFORME

Vidunderlige gammeldags, snaskede brunsvigere i Kirsten Hüttemeyer udgave.
Det er en gærdej, der absolut er bedst samme dag, den er bagt.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier


BRUNSVIGERE I LAGKAGEFORME

dej

25 g gær
1 dl lunken mælk
250 g gluten mel
50 g margarine
25 g sukker
1 æg
lidt kardemomme

fyld

150 g blød margarine
150 g mørkt puddersukker
lidt kanel
1 spsk. finknuste mandler

Til dejen opløses gæren i mælken. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen. Hæver til dobbelt størrelse. Deles i tre lige store stykker, der hver rulles ud til tynde, runde kager, så disse passer i de velsmurte lagkageforme.
Fyldet fordeles jævnt over dejen i de tre forme. Ovenpå fyldet kan man evt. strø korender.
Brunsvigerne efterhæver i ca. 15 minutter. Prikkes med en gaffel, når de skal i ovnen.

Bages ved 225 grader (middel varme) i ca. 15 minutter.

Når brunsvigerne er lunkne, tages de af formene.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.