onsdag

FINE ÆBLESNITTER

Fine æblesnitter til en god kop kaffe er både nemme og dejlige.
Dejen er mørdej, der hviler koldt 1 time.

Opskrift : Lotte Haveman


FINE ÆBLESNITTER

mørdej

250 g smør
250 g mel
1 æg
ca. 150 g skrællede æbler, skåret i både
 
pensling og pynt

sammenpisket æg
perlesukker

Smørret smuldres i melet og dejen samles i en fart med ægget. Hviler koldt 1 time.
Dejen deles og hvert stykke udrulles til to lange rektangler.
Det ene stykke dej lægges på bageplade, beklædt med bagepapir og belægges med æblebåde. Drysses evt. med lidt sukker. Pensles langs kanten med sammenpisket æg. Det andet stykke dej lægges over, kanterne skæres lige og dejen trykkes til langs kanten med en gaffel.
Pensles med æg og drysses med sukker.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.

Afkøles på bagerist. Skæres i snitter med en skarp kniv, når kagen er helt kold.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.