Dejen er mørdej, der hviler koldt 1 time.
Opskrift : Lotte Haveman
mørdej
250 g smør
250 g mel
1 æg
ca. 150 g skrællede æbler, skåret i både
pensling og pynt
sammenpisket æg
perlesukker
Smørret smuldres i melet og dejen samles i en fart med ægget. Hviler koldt 1 time.
Dejen deles og hvert stykke udrulles til to lange rektangler.
Det ene stykke dej lægges på bageplade, beklædt med bagepapir og belægges med æblebåde. Drysses evt. med lidt sukker. Pensles langs kanten med sammenpisket æg. Det andet stykke dej lægges over, kanterne skæres lige og dejen trykkes til langs kanten med en gaffel.
Pensles med æg og drysses med sukker.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
Afkøles på bagerist. Skæres i snitter med en skarp kniv, når kagen er helt kold.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.