Sommerlig roulade med hindbær og flødeskum er vitterlig en himmerigsmundfuld til en god kop kaffe eller som dessert ovenpå et godt måltid.
Der anvendes friske eller dybfrosne hindbær.
Opskrift : Lotte Haveman
HINDBÆR FLØDEROULADE
dej 4 æg
1 tsk. citronsaft
125 g sigtet flormelis
65 g mel
35 g kartoffelmel
fyld
200 g friske eller dybfrosne hindbær
2-3 spsk. sukker
2 blade husblas
2 1/2 dl piskefløde
pynt
2 spsk. smeltet, usaltet smør
sigtet flormelis
Tænd ovnen og indstil den på 200 grader. Lav en form af bagepapir på størrelse med en bageplade. 2-3 cm høj. Læg formen på bagepladen.
Del æggene, pisk æggeblommerne med halvdelen af den sigtede flormelis til en luftig æggesnaps. Pisk hviderne med citronsaft og resten af flormelissen til en stiv marengsmasse. Bland med let hånd og en dejskraber æggesnaps og marengsmasse. Bland melet og rør det med let hånd i dejen. Der røres mindst muligt.
Hæld dejen i papirformen og sæt pladen midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
Drys sukker på et stykke bagepapir, læg det på en bagerist og vend kagen ud her på, så snart den er bagt. Fjern papirformen, skær evt. hårde kanter af. Rul kagen let sammen med det sukkerdryssede papir. Afkøl helt på bageristen.
Drys hindbær med sukker, udblød husblas i koldt vand, knug den fri for vand og smelt den over vandbad. Pisk fløden og rør den i. Tilsæt hindbærrene og sæt det koldt, til fløden er stiv.
Rul nu forsigtigt kagen ud og smør fløden på. Rul den sammen igen og læg den koldt i fryser med sammenføjningen nedad.
Ved servering pensles kagen med usaltet smør og drysses med flormelis.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.