Det er hyggeligt at stå i køkkenet og bage. Det bliver man bare så glad og lykkelig af og endnu mere, når det lykkes at glæde andre med et godt bagværk.
GAMMELDAGS GÆRKAGE
2 dl mælk
100 g smør eller mgr.
30 g gær
ca. 8 dl hvedemel (ca. 480 g)
4 spsk. melis
1 tsk. kardemomme
fyld
4 spsk. smeltet smør eller mgr.
4 spsk. melis
25 g fintmalede mandler (1/2 dl )
fedtstof til formen
Lun mælken og 1 spsk. af fedtstoffet til 37 grader. Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk over.
Ælt med melet til en smidig dej og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 20 minutter.
Rør resten af fedtstoffet med melis og kardemomme og ælt det i den hævede dej. Ælt til dejen er blank og smidig.
Del dejen i ca. 25 stykker. Rul hvert stykke til en bolle og vend dem i smeltet fedtstof.
Bland melis og mandler og rul bollerne heri. Sæt bollerne tæt i en smurt rund form.
Dæk med et klæde og lad hæve ca. 20 minutter.
Bages ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Gammeldags gærkage er fuldstændig vidunderlig til en god kop kaffe og hele arbejdet værd.
Lun mælken og 1 spsk. af fedtstoffet til 37 grader. Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk over.
Ælt med melet til en smidig dej og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 20 minutter.
Del dejen i ca. 25 stykker. Rul hvert stykke til en bolle og vend dem i smeltet fedtstof.
Bland melis og mandler og rul bollerne heri. Sæt bollerne tæt i en smurt rund form.
Dæk med et klæde og lad hæve ca. 20 minutter.
Bages ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Gammeldags gærkage er fuldstændig vidunderlig til en god kop kaffe og hele arbejdet værd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.