Kriteriet for at komme på listen var, at kagerne skulle være udviklet i Danmark, produceret og spist i Danmark i mindst 3 generationer.
Opskriften her på napoleonshatte er fra 1953. Kagen er omkring 100 år ældre, hvor den første gang, ifølge Bi Skaarup, optrådte i en kogebog.
mørdej
125 g hvedemel
40 g melis
80 g smør eller mgr.
1/2 æg
100 g færdig mandelmasse
Det sigtede mel blandes med melis og heri smuldres smørret. Det let sammenpiskede æg kommes i dejen, der samles og æltes med let hånd til den er ensartet.
Dejen stilles køligt et par timer eller til næste dag.
Mørdejen udrulles og udstikkes i runde kager med en diameter på 8 - 9 cm. Mandelmasse lægges på som en kugle på størrelse med en valnød midt på de runde kager. Dejen bøjes op på tre steder og klemmes sammen om mandelmassen.
Sættes på smurt plade (bagepapir) og bages gyldne ved god varme, 200 grader i 8 - 10 minutter.
Sådan gør vi - video
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.