Brødet kan også bages i en smurt form. I så fald må dejen være lidt mere lind ved at holde lidt mel tilbage.
Der hæves til dobbelt størrelse, endelig ikke mere. Overhævet brød giver ikke noget godt resultat. Herefter æltes igen, dejen slås ned, formes og sættes på velsmurt plade.
Opskriften er fra 1953.
ROSINBRØD
400 g mel
75 g smør eller mgr.
40 g sukker
1 knsp. salt
40 g gær
ca. 2 dl mælk
50 g rosiner
Smørret skæres i flager, kommes op i det sigtede mel og smuldres med melet. Gæren kommes i en kop med lidt af mælken så det dækker. Lad det stå et par minutter, så er gæren flydende og det kan røres sammen. Når smør og mel er helt blandet sammen, kommes sukker, salt, den udrørte gær og rosinerne i melet.
Ælt tingene sammen til en blank dej og sæt den til hævning. Slå dejen ned, form et brød, klip nogle rids i brødet med en saks og stil brødet til efterhævnenig et lunt sted, overdækket.
Pensl med sammenpisket æg eller æggehvide, det giver et smukt blankt brød og drys med melis eller tesukker.
Bages i ovnen ved 225 grader i 25 - 30 minutter.
Rosinbrød, skåret i skiver med koldt smør på serveres til en god kop kaffe.
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.