Kirsten Hüttemeier puplicerede opskriften i 1958, hvor hun fandt den i en ældgammel kogebog, oversatte for kvint og lod og gennemprøvede den.
KANELSTÆNGER
1 æggeblomme
150 g melis
1 3/4 dl fløde
3/4 dl smeltet smør
1 strøget tsk. hjortetaksalt
275 g mel
pynt
æggehvide
kanel
sukker
Æggeblommen røres med sukker, fløden og det smeltede, men afkølede smør tilsættes og til sidst røres mel og hjortetaksalt i. Dejen æltes sammen evt. med ekstra mel. Hviler på et koldt sted, rulles ud og afstikkes til stænger 1 1/2 cm brede og 6 - 7 cm lange. Pensles med æggehvide og drysses med sukker og kanel.
Bages ved jævn varme 225 grader i 4 - 5 minutter.
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.