Citroncremen nærmest antager form af en dejlig blød fromage, helt vidunderligt.
Der er brugt smørdej, som man kaldte det tidligere, eller mere nutidigt butterdej.
Det kan såmænd ikke svare sig selv at stå med butterdej. Den købes færdig og bageklar.
Opskrift : Grete Kragsberger 1952
ANNA'S CITRONKAGER
1 portion butterdej
citroncreme
Vand samt saften af 1-3 citroner
reven skal af 1 citron
1 æggeblomme
1 helt æg
20 g melis
vanilje
10 g mel
2 blade husblas
flødeskum efter behag
Husblassen sættes i blød i koldt vand. Vand og citronsaft samt vanilje sættes over at koge. Æggeblommer, melis og mel piskes og den kogende masse hældes i æggemassen. Piskes godt igennem, sæt det over svag varme til det bliver tykt. Det må endelig IKKE koge, så skiller det.
Vrid husblassen op og kom den i den varme kagecreme, pisk af og til i den. Når cremen er ganske kold tilsættes flødeskum efter behag.
Til medaljerne udrulles butterdejen og udstikkes i runde kager. De prikkes lidt og sættes helt tæt op ad hinanden, sammenlægges med citroncreme, pyntes med fintskårne mandler og drysses med flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.