mandag

METTE'S KANELKAGE

En dags tid, når der opstår trang til at kræse for nogen eller bare får lyst til spændende bagværk til en kop kaffe eller en god dessert, prøv endelig denne spændende gamle opskrift på Mette's Kanelkage. Kagen er også perfekt til havekomsammen i det danske sommerland. Den kan sagtens laves først på dagen.

Mette's Kanelkage består i al sin opbygning af tynde kanelbunde, lagt sammen med flødeskum og overtrukket med chokolade eller florsukker, herover, drysset med løs hånd, et væld af hakkede valnødder.


Opskrift : Grete Kragsberger 1952

METTE'S KANELKAGE

375 g smør eller margarine
375 g melis
175 g mel
2 æg
2 a 4 tsk. kanel

Smør eller margarine røres med melis, tilsæt æggene, et ad gangen, heri det sigtede mel og kanel. Dejen udskæres tyndt på lagkageforme. Der skulle gerne blive 6 bunde af portionen.

Læg de afkølede bunde sammen med flødeskum i tre eller flere lag. Det øverste overtrækkes med chokolade eller florsukkerglasur. Til sidst, - med rund hånd, drys med groft hakkede valnødder.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.