Abrikosgifler af gærdej, pyntet med chokoladeglasur er særdeles appetitlige, når der skal serveres hjemmebag til kaffen.
Anden marmelade kan anvendes i stedet for abrikosmarmelade.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
ABRIKOSGIFLER
dej
300 g mel
50 g melis
75 g smør eller margarine
50 g gær
3 spsk. mælk
2 æg
1/2 tsk. kanel
fyld
1 - 1 1/2 dl abrikosmarmelade
til pensling
1 æg eller 4-5 spsk. fløde
chokoladeglasur
150 g flormelis
1 1/2 spsk. kakaopulver
2-3 spsk. vand
Bland de tørre dele mel, sukker og kanel. Rør gæren ud i den kolde mælk. Smelt fedtstoffet uden at det bruner og kom der i gærvæden, når det er håndlunt. Pisk æggene sammen og kom dem i. Ælt det hele sammen til en smidig dej.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 20 minutter.
Ælt dejen igennem og del den i to dele. Rul hver portion til en cirkel på ca. 1 cm tykkelse. Skær hver cirkel i 8 trekanter med en skarp kniv. Smør marmelade på dem alle, mest i den brede ende. Rul trekanterne sammen fra den brede ende.
Giflerne anbringes på en smurt plade med spidsen nedad. Efterhæver tildækket et lunt sted 20 minutter. Pensl giflerne.
Bages i ovnen ved god varme, 225 grader i 10 minutter.
Køl giflerne af på bageristen og smør dem så over med chokoladeglasuren.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.