Nøddekager, små lækre kager i linseforme. Kagerne kan, hvis de skal være lidt ekstra, pensles med smeltet overtrækschokolade.
Der bliver ca. 30 stk. af portionen.
Opskrift : Lotte Havemann
NØDDEKAGER
dej
2 dl nøddekerner
3 dl sigtet flormelis
4 æggehvider
1 3/4 dl mel
150 g smør
Nøddekernerne findeles på blender eller gennem persillekværn. Æggehviderne piskes og flormelis, nøddekerner og mel blandes i. Til sidst tilsættes smeltet, afsvalet smør. Dejen samles hurtigt til en mørdej.
Dejen fordeles i penslede, raspdryssede linseforme. Kun 3/4 op i formen.
Kagerne bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Afkøles lidt i formene inden de forsigtigt tages ud til afkøling på en bagerist.
Pensl evt. med smeltet overtrækschokolade.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.