Gulerodkage er en populær skærekage og sådan var det også for 40 år siden.
Her en schweizisk en af slagsen, - meget dejlig.
Opskrift : Lotte Haveman 1975
SCHWEIZISK GULERODSKAGE
dej
5 æggeblommer
2 dl sukker
reven skal og saft af 1/2 citron
1 tsk. kanel
1 knivspids nellike
200 g fint revet gulerod
75 g smuttede, finmalede mandler
1 dl rasp
1 spsk. maizena
1 tsk. bagepulver5 æggehvider
Æggeblommerne røres godt med sukkeret til en god æggesnaps. Tilsættes reven citronskal, saft og krydderier.
Gulerødderne rives på den fine side af råkostjernet og blandes i dejen sammen med finmalede mandler, rasp, maizena og bagepulver.
Hviderne piskes meget stive og vendes i dejen med let hånd og dejskraber.
Dejen fyldes i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
Kagen bages på ovnristen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 50-60 minutter.
Tag kagen forsigtigt ud af formen og afkøl den på en bagerist. Når den er helt kold, drysses med sigtet flormelis.
Spise med Mormor
Noget om mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.