Gurlis kartoffelkage med mosede kartofler og mandler er en behagelig og meget fin kage, der nærmest kan sammenlignes med mazarinkage.
Den færdige kage glaseres med kakaoglasur, når kagen er ganske kold.
Opskrift : Lotte Haveman 1975
GURLIS KARTOFFELKAGE
dej
200 g smør
500 g sukker
6 æggeblommer
300 g mel
2 tsk. bagepulver
300 g kogte, mosede kartofler
25 g smuttede, finmalede bitre mandler eller 2-3 tsk. mandelessens
6 æggehvider
glasur
ca. 100 g sigtet flormelis
3 spsk. kakao
ca. 2 spsk. stærk kaffe
Tænd ovnen og indstil den på 175 grader. Pensl formen med smeltet smør og drys med finsigtet rasp.
Rør smør og sukker til salve og tilsæt æggeblommerne. Bland mel og bagepulver. Moskartoflerne gennem en sigte. Bland det hele i dejen sammen med de finmalede mandler. Pisk hviderne meget stive og vend dem i dejen af et par gange. Da dejen er ret stiv, skal første hold hvider røres i selv om de derved går i stykker.
Hæld dejen i formen.
Kagen bages midt i ovnen ved 175 grader i 45-60 grader, til den er gennembagt.
Skær kagen løs langs kanten, vend den ud af formen og afkøl den helt på en bagerist.
Glaser kagen med glasuren.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.