Her bagt som en honningroulade, rullet med smørcreme eller æblemos eller begge dele tilsammen.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
RULLEKAGE AF HONNINGDEJ
dej
4 æg
100 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
220 g honning eller lys sirup
250 g mel
2 tsk. bagepulver
Æg og sukker røres grundig til en tyk æggesnaps. Krydderierne røres i sammen med den smeltede honning eller sirup. Herefter tilsættes melet, hvori bagepulveret er tilsat. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i dejen.
Stift hvidt papir formes til bradepande, hvori dejen sprøjtes i et tyndt lag.
Bages straks ved meget svag varme, 160 grader i ca. 25-30 minutter.
Kagen vendes ud på sukkerstrøet papir, dækkes med et fugtigt hviskestykke og lægges koldt i kælderen 2-3 dage.
Rulles sammen med smørcreme eller æblemos.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.