Citronkage, dejlig bradepandekage med marengs, når familien skal forkæles.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
CITRONKAGE I BRADEPANDE
dej
250 g smør / margarine
250 g sukker
4 æggeblommer
200g mel
250 g kartoffelmel
3 tsk. bagepulver
2 dl mælk
reven skal af 1 citron
250 g flormelis
4 æggehvider
Det bløde fedtstof røres godt med sukkeret, æggeblommerne tilsættes og der røres godt. Kom mælken i og til sidst alle de tørre dele.
Dejen hældes i bradepanden.
Kagen bages ved 200 grader ca. 20minutter.
Hviderne piskes stive og blandes forsigtigt med sigtet flormelis. Marengsen stryges let over kagen, der bages videre til marengsen er stiv og smuk lysebrun.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.