Marmeladekage, nem og god til en kop kaffe.
Der er anvendt æblemarmelade, anden marmelade kan også bruges, men den skal være godt stiv.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
MARMELADEKAGE
dej
250 g mel
3 tsk. bagepulver
1 spsk. sukker
125 g smør eller margarine
1 æg
fyld
3 dl stiv æblemarmelade
pensling og pynt
sammenpisket æg
florsukker
Bland alle tørre dele og findel fedtstoffet i blandingen. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen.
Rul den ud til 1 1/2 cm tyk kage. Bred marmeladen ud over den og rul dejen sammen. Form den til en hestesko på en smurt plade. Smør kagen med æg.
Bages i ovnen ved 200-225 grader ca. 30 minutter.
Sigt flormelis over den afsvalede kage.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.