Lækker og velsmagende bradepandekage er denne lynkage med sine godt 70 år på bagen.
Den færdige kage smøres med kakaoglasur og skæres i passende stykker.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
LYNKAGE
dej
750 g flormel (hvedemel)
500 g smør eller margarine
500 g sukker
5-6 æg (hviderne piskes)
2 dl mælk
4 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
citronskal eller essens
kakaoglasur
Det bløde fedtstof røres til salve med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes én ad gangen og der røres mellem hver. Mælken røres i og til sidst tilsættes melet, hvori bagepulveret er iblandet og den revne citronskal.
Dejen fyldes i en smurt bradepande.
Bages i ovnen ved 200 grader 30-40 minutter.
Spise med mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.