En ekstra god, smuk og smagfuld kage er denne anaskage med ananasstykker og cocktailbær på toppen.
Kagen, der er en rørekage af mandeldej er faktisk hurtig at tilberede og bages i en springform. Kagen afkøles helt, før der skæres af den.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
ANANASKAGE - UPSIDE-DOWN KAGE
springform 24 cm i diameter
til bageformen
50 g smør
2 spsk. sukker
frugt
8 skiver henkogt ananas fra dåse
8 røde eller grønne cocktailbær
dej
125 g sukker
125 g margarine eller smør
3 æggeblommer
1 spsk. kartoffelmel
200 g fintmalede mandler
3 stiftpiskede æggehvider
Springformen fores med folie og smøres godt. Smør og sukker blandes, lægges i formen og stilles i en varm ovn, til det er smeltet.
Den velafdryppede ananas og cocktailbærrene lægges i formen og stilles koldt, medens dejen tillaves.
Til dejen røres sukker og fedtstof godt til en salve, æggeblommerne tilsættes en ad gangen og kartoffelmel og de fintmalede mandler røres i. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i massen ad 2-3 gange.
Dejen hældes over frugten i formen.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter.
Den færdige kage løsnes i kanten og efter ca. 5 minutter vendes den forsigtigt ud på en bagerist.
Skær først af kagen, når en er helt kold og servér en god kop kaffe til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.