Høstkage, endnu en dejlig bradepandekage fra først i 70erne, med smag af kanel og kardemomme. Kagen pyntes med tesukker og grofthakkede mandler eller den kan pyntes med glasur.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
HØSTKAGE
dej
500 g mel
250 g smør eller margarine
3 1/2 tsk. bagepulver
250 g melis
3 æg
3 dl mælk
2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt kanel
revet skal af 1 citron
1 tsk. vaniljesukker
rasp til formen
pynt
4-5 spsk. tesukker
50 g mandler
Æggene piskes sammen med sukkeret og mælken røres i. Smelt fedtstoffet uden at det bruner og rør det i æggeblandingen. Sigt de tørre dele sammen, mel, bagepulver, kardemomme, kanel, vaniljesukker og den revne citronskal og rør det sammen med æggeblandingen. Dejen skal være smidig og glat.
Dejen fyldes i en smurt, raspdrysset bradepande og drysses med tesukker og de grofthakkede mandler.
Kagen bages i ovnen ved jævn, god varme (200 grader) i omkring 40 minutter. Lad den svale af i formen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.