Kartoffelkage med æblekompot består af flere lag kartoffeldej med et lag æblekompot imellem.
Kagen har smag af mandler, hvilket kan tilskrives de bitre mandler.
Kompotten må være kogt med lidt kanel og æblerne skal gerne være hele og ikke for udkogte, således skriver fru Laura Adeler.
Opskrift : Laura Adeler 1917
KARTOFFELKAGE MED ÆBLEKOMPOT
dej
12 æggeblommer
250 g stødt melis
saft og reven skal af 1 citron
1 pund revne, kogte kolde kartofler
90 g søde mandler
60 g bitre mandler
12 stiftpiskede æggehvider
1 portion æblekompot med smag af kanel
Æggeblommerne røres med stødt melis 1/2 time ( til det er helt hvidt )og deri kommes den afsiede saft og den revne skal af en citron, revne, kogte, kolde kartofler og de to slags stødte mandler. Når det er rørt 1/4 time ( godt sammen ), kommes de stiftpiskede æggehvider deri og der røres forsigtigt om i blandingen.
I en smurt blikform med løs bund lægges et lag af dejen og ovenpå et lag æblekompot og til sidst igen et lag dej.
Kagen bages langsomt ved jævn varme i 1 time.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.