Her en dejlig søsterkage med fyld af rosiner og sukat. Kagen har smag af kardemomme og egner sig fortrinlig til eftermiddagsteen eller kaffen. Det er en gærkage, der kræver hævning.
Det er den navnkundige Karoline Jensen, der gennem et langt liv som køkkenchef kom vidt omkring i både de kongelige-, de adelige køkkener og altså også i ambassadekøkkener, der deler denne opskrift offentligt i 1980.
Karoline Jensen har været tæt på et liv så fuldstændig fra en anden tid og fra en helt anden livsstil, end de fleste nogensinde kommer i nærheden af.
Opskrift : Karoline Jensen 1980
SØSTERKAGE FRA SERRITSLEVGÅRD
dej
100 g smør
50 g sukker
60 g gær
3 æg
lidt kardemomme
300 g mel
1 dl mælk
rosiner
hakket sukat
Smør og sukker røres godt og 1 æg ad gangen røres i. Gæren udrøres i mælken og det blandes i sammen med melet.
Når alt er rørt sammen, kommes rosiner og sukat i. Hæver tildækket til dobbelt størrelse.
Dejen kommes i en smurt form og bager 3/4 time ved 190 grader.
Servér blot eftermiddagsteen med skiver af den afkølede søsterkage til.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.