Kromans tærte, en dejlig sag, bagt med revne kartofler i dejen, mandler eller nødder og glaseret med romglasur eller appelsinglasur. Pynten består af syltede appelsinskaller og hakkede eller snittede mandler.
Opskrift : Karoline Jensen 1980
KROMANS TÆRTE
100 g smør
250 g sukker
1 citron
3 æg
150 g kogte, kolde kartofler
200 g søde mandler eller nødder
Smørret røres med sukker og reven skal af 1 citron, æggeblommerne og de revne kartofler røres i og kagen røres en 1/2 time.
Mandlerne smuttes, males og røres i der øvrige sammen med de piskede æggehvider.
En form smøres og bestrøs med rasp.
Bagen i ovnen ved 175 g i ca. 1 time
Tærten glaseres med romglasur eller appelsinglasur. Syltede appelsinskaller, hakkede eller snittede mandler strøs over kagen.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.