Chokoladekage med havregryn, nem svensk formkage, der højnes en hel del, pyntet med flødeskum, men flødeskummet kan udelades.
Det er en hurtig rørekage med bagepulver. Kagen er derfor bedst samme dag, den er bagt.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder fra 1950
CHOKOLADEKAGE MED HAVREGRYN
dej
1 æg
50 g smeltet margarine
4 spsk. tynd fløde
100 g sukker
40 g mel
50 g havregryn
2 spsk. kakao
1 teskefuld bagepulver
Æg og sukker piskes og fløden tilsættes. De tørre dele røres i og til sidst den smeltede margarine. Dejen hældes i en velsmurt, raspstrøet form, helst springform.
Bages i en ikke for varm ovn (180 - 200 grader) og afkøles noget, inden den tages ud af formen.
Servér chokoladekage med havregryn, gerne med flødeskum på toppen til en god kop kaffe.
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.