Æblemos-kage, en gammeldags, ualmindelig lækker skærekage, der holder sig frisk i flere uger.
Det er en nem og hurtig kage af rørt dej.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
ÆBLEMOS-KAGE
dej
200 g smør eller margarine
300 g sukker
4 dl kogt æblemos
2 tsk. natron
1/2 kg mel
2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær
125 g korender
250 g rosiner
Det blødgjorte fedtstof og sukker røres hvidt, heri røres æblemosen, hvori natron først er udrørt. Derefter tilsættes melet, som er blandet med de tørrede frugter. Dejen røres godt. Den bliver tyndere, efterhånden som der røres i den.
Hæld dejen i en smurt, aflang form.
Bages i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 1 1/4 time.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.