Salamibrød, bagt med pølse og ost er en god ledsager til en kop varm suppe eller en fyldig salat.
Opskriften på det dejlige brød er fra midt i 80erne.
SALAMIBRØD
dej
25 g gær
3 dl vand
1-2 tsk. salt
125 g sigtemel
400 g hvedemel
2 løg
100 g spegepølse /salami
2 spsk. persille
50 g emmentaler ost
evt. groft salt
Rør gæren ud i lidt af det håndvarme vand. Tilsæt salt og resten af vandet samt sigtemelet og halvdelen af hvedemelet. Slå dejen sammen og ælt den på et melet bord med så meget mel, at den er smidig. Lad den hæve lunt og tildækket.
Imedens hakkes løgene fint. Pølse og ost skæres i meget små terninger.
Ælt dejen med fyldet, undtagen salt, på et melet bord. Form den til en stor kugle, der trykkes lidt flad.
Dejen efterhæver ca. 1/2 time og der ridses et rudemønster i den eller overfladen klippes med en saks.
Brødet pensles med vand og drysses med lidt groft salt.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter
Køler af på en bagerist.
Servér en skål varm suppe til det dejlige salamibrød.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.