Et godt bollebrød som madbrød eller flækket og smurt og belagt med ost eller pølse.
Dejen er med halvt grahamsbrød og halvt hvedemel.
Bollerne lægges tæt sammen på pladen, evt, i mønster, hvis brødet skal på bordet.
Der bliver ca. 30 boller af portionen.
Opskrift : Brugsen 1881
BOLLEBRØD
dej
5 dl mælk
50g gær
1 bæger kvark (200 g)
1 spsk. olie
1 spsk. salt
4oo g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
Mælken lunes, gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Sættes til hævning et lunt sted ca. 3/4 time.
Dejen slås ned og deles i 30 stykker, som trilles til boller. Bollerne lægges tæt sammen på en smurt plade, evt. i mønster.
Efterhæver ca. 20 minutter. Pensles med vand og drysses med grahamsmel.
Bages i ovnen ved 200 grader 20-30 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.