Jordbær kan erstattes med hindbær, friske eller frosne, men til pynt skal det være friske bær.
Lagkagebundene bager vi selv, hvis ikke det lykkes at finde friske bunde i butikken. Lagkagebunde er ofte halvtørre længe inden udløb. Det hjælper dog noget at væde dem lidt med vand, juice eller andet. I dette tilfælde ville jeg bage dem selv.
Her er opskriften til gammeldags lagkagebunde og forresten opskriften på 12 forskellige gammeldags typer lagkage.
Opskriften til 1-2-3-kage med jordbær er af Ellen Holme og fra 1962.
1-2-3 KAGE MED JORDBÆR
2 æggeblommer
2 tsk. vaniliesukker
1/4 liter piskefløde
3 friske, bløde lagkagebunde
500 g jordbær
flormelis
Æggeblommerne piskes med vaniliesukker. Fløden piskes stiv og vendes i. Råcremen lægges mellem lagkagebundene sammen med jordbær, der er most. De smukkeste bær tages fra til pynt.
Bærrene til pynt halveres og lægges tæt over den øverste bund. Lidt flormelis kommes i en sigte og et let slør af flormelis drysses over kagen.
Servér jordbærkagen straks med en god kop kaffe til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.