Der kan anvendes såvel gule som røde stikkelsbær til kagen, der er lanceret af Henriette Schønberg Erken i 1952.
Vær omhyggelig med at fjerne såvel stilk som blomst fra stikkelsbærrene, der skal være modne for at smage af noget.
STIKKELSBÆRKAGE
1 liter stikkelsbær
14 liter vand
200 g sukker
4 æg
150 g sukker
2 spiseskf. kokos
De rensede bær koger med vand og sukker til bærrene er møre. Grøden afkøles og lægges i smurt, raspstrøet form. Æggeblommerne og sukkeret piskes hvidt til en god æggesnaps, irøres kokos og de stiftpiskede æggehvider. Massen hældes over grøden i formen, bages i en varm ovn i 20 - 30 minutter.
Stikkelsbærkage kan nydes både varm og kold med koldt flødeskum til.
VI BAGER GAMMELDAGS
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.