Det er en gammel sønderjysk opskrift og det er sådan med denne tærte at, jo tyndre bundene er, desto flere lag kan kagen bestå af, jo bedre den bliver og jo mere forenem er den.
I nogle af de gamle sønderjyske opskrifter indgår creme i tærten, her nøjes vi med sveskemos og flødeskum. Det står jo blændende til hinanden.
KEJSER BUTTERDEJSTÆRTE
butterdej
250 g mel
250 g smør
1 spsk. eddike
1 1/2 dl vand
fyld
sveskemos af 500 g svesker
pynt
4 dl piskefløde
Til butterdejen æltes mel og halvdelen af smørret, eddike og vand sammen til en smidig masse. Dejen hviler et koldt sted i mindst 1/2 time. Den rulles ud og resten af smørret lægges på i tynde skiver. Det er lettest hvis smørret er hårdt, så kan det skives med en ostehøvl. Fold dejen sammen og rul den udigen. Dette gentages et par gange, hvorpå dejen atter lægges koldt. Har dejen ikke optaget smørret, gentages processen.
Dejen rulles tyndt ud og lægges i velsmurte tærteforme. Bages straks i ovnen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Bagetiden afhænger af tykkelsen på de udrullede bunde.
Afkøl bundene og læg dem sammen med sveskemos og lidt af flødeskummet. Pynt kagen til sidst med resten af flødeskummet og læg klatter af sveskemos rundt omkring.
Kilde : Inge Adriansen
Spise og Rejse
TIL GRISENS ÆRE
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.