Kathrineblommekage kan laves med såvel svesker som råsyltede blommer.
God som dessert, god til en kop kaffe. En rigtig klassiker og mormor spise.
Opskriften er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard og fra 1956.
KATHRINEBLOMMEKAGE
300 g svesker eller 300 g råsyltede blommer
5 æg
1 dl sukker
1/2 liter mælk eller fløde
1/2 stang vanilie
1/4 liter piskefløde
De udblødte svesker koges ca. 10 minutter til de er møre. Stenene tages ud og erstattes med smuttede mandler. Sveskerne lægges i bunden af et smurt gratinfad.
Mælken bringes i kog med den halve, flækkede vaniliestang. Æggene piskes med sukkeret, og den kogende mælk hældes under piskning i æggene. Denne æggemasse hældes gennem en si, ned over sveskerne i fadet, der sættes i en varm ovn i en bradepande med så meget vand, at det går ca. 1/3 op på fadet. Fadet skal stå i den varme ovn til æggemassen lige netop er stivnet, ca. 1/2 time.
Kagen må ikke blive brun på overfladen, så pas på med overvarmen.
Kathrineblommekage kan også koges i vandbad i en gryde.
Servér kagen halvlun med koldt, halvpisket flødeskum.
Til grisens ære
Spise med Mormor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.