Florentinerkage er reelt bestående af en lækker risengrød, kogt på fløde og tilsat æg, sukker,hakkede mandler og svesker.
I stedet for en form, kan en smurt ildfast skål eller et ildfast fad med høje sider anvendes. Kagen serveres direkte fra fadet.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
FLORENTINERKAGE
Ris, fløde og mgr. koges ca. 1/2 time til en lind grød. Den tages fra varmen og irøres dukker, æggeblommer, de hakkede mandler og veludblødte, kogte udstenede svesker.Dejen afkøles og når den er kold, røres de stiftpiskede æggehvider i.
Massen fyldes i en smurt form. Rasp drysses over og kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 1/2 time.
Servér florentinerkage lun med iskold flødeskum til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.