Anden frugtmos kan erstatte rabarber som fyld, men rabarberne er fine i øjeblikket, især vælger man de små, lækre vinrabarber eller jordbærrabarber, som de også bliver kaldt.
Kagen dækkes af flødeskum, når den er lagt sammen.
Opskriften er af Henriette Schønberg Erken og fra 1946
KARTOFFELKAGE MED RABARBER
400 g kogte kartofler
3 æg
75 g sukker
1 tsk. bagepulver
2 dl rabarbermos
1 dl piskefløde
Æggeblommer og sukker piskes i 10 minutter. De kogte kartofler males, pureres og kommes i æggemassen sammen med bagepulveret og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
Dejen fyldes i en flad, smurt form og deles i to dele, når den er afkølet, eller kommes i to ens flade, smurte forme. Der lægges smurt papir i bunden af formen.
Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Kartoffelkagen lægges sammen, når den er kold med rabarbermos eller anden frugtmos. Flødeskum lægges hen over.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.