Opskriften til citron-fanchonettes stammer fra den norske husholdningslærerinde, Henriette Schønberg Erken 1952, der også var anerkendt i Danmark i 50erne.
Opskriften rækker til 10 - 12 personer
Tip : En dag, det skal gå lidt stærkt, - køb en pakke færdige tarteletter af den tykke slags, fyld dem med citroncremen og bred marengs over. En tur i ovnen fuldender værket, når marengsen er klar.
CITRON-FANCHONETTES
butterdej af 250 g smør (færdigkøbt kan anvendes)
2 1/2 spsk. maizenamel
1 spsk. koldt vand
2 1/2 dl kogende vand
1 tsk. smør
2 æggeblommer
saft af 1 citron
revet skal af 1 citron
200 g sukker
marengsmasse
3 æggehvider
165 g flormelis
Sukkeret sigtes og æggehviderne piskes til hårdt skum (stiftpisket). Sukkeret piskes forsigtigt ind i i massen.
citroncreme
Maizena udrøres med en smule vand, røres i det kogende vand og koger 2 - 3 minutter, sættes derefter i vandbad og koger i 10 minutter. Irøres smør og sukker, tages fra varmen og tilsættes citronsaften, lidt revet citronskal og æggeblommerne.
Rul butterdejen ud og vend 10 - 12 små, krusede forme med bunden i vejret. Formene dækkes udvendigt med den udrullede butterdej, prikkes foroven og på siderne med en gaffel. Bages i ovnen pænt lyse gulbrune. Tag forsigtigt skallerne af formene og fyld dem med citroncremen. Dæk kagerne med marengs og brun dem svagt i ikke for varm ovn.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.