Napoleonskagen er en af de 21 kager, der er opfundet i Danmark, samlet af madhistoriker Bi Skåret i 90erne.
Kriteriet var, at opfindelsen af kagen skulle være sket i Danmark, den skulle være produceret og spist i Danmark i mindst 3 generationer. Det kriterie opfylder napoleonskagen til fulde. Kagen er nævnt i kogebog så tidlig som i 1856.
Opskriften her er af Henriette Schønberg Erken fra 1946
NAPOLEONSKAGER
butterdej
125 g smør
125 g hvedemel
1/2 dl koldt vand
creme
3 æggeblommer
50 g sukker
1 tsk. hvedemel
1 tsk. maizenamel
3 dl mælk
hindbærsyltetøj
glasur
flomelis
vand
evt. kakao
1/3 af smørret smuldres med melet og tilsættes vandet, lidt efter lidt. Resten af smørret bankes i med kagerulle. Udrulles i 1 cm tykkelse og lægges på en plade. - Med en kagespore, der er dyppet i mel, udskæres 3 fingre brede strimler, 10 - 12 cm lange.
Kagerne lægges på smurt plade og bages i ovnen ved 200 grader, 20 - 25 minutter til de er gulbrune. Lad dem blive kolde.
Til cremen piskes æggeblommerne godt med sukkeret, irøres melet og ispædes lidt efter lidt den kogende mælk. Alt hædes i en gryde og gives under stadig omrøring et opkog. Lad cremen blive kold.
Den ene strimmel belægges med et tyndt lag hindbærsyltetøg, herover creme og den anden strimmel lægges over med bunden op. Glaseres med glasur.
Kagerne skæres i passende aflange stykker. Dyp kniven i kogende vand, så går det let at skære kagerne ud.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.