Husk at tage lidt af de smukkeste jordbær fra til pynt sammen med lidt flødeskum.
Lav to kager af portionen, da kagen ellers bliver umulig at skære af.
Opskriften er af Girly Skodshøj fra 1956
JORDBÆRKAGE (sommerens jordbærdrøm)
150 g mgr.
150 g sukker
150 g mel
1 æg
1/2 liter piskefløde
1 kg jordbær med sukker
Den blødgjorte mgr. røres med sukker, æg og mel. Dejen smøres tyndt på smurte lagkageforme med løs bund, der skal blive til 10 - 12 bunde.
Bundene bagwes i ovnen ved 220 grader i 5 - 10 minutter og løsnes straks fra formene og vendes ud på sukkerdrysset papir.
Fløden piskes stiv. Jordbærrene knuses lidt med en ske, røres sammen med sukker og blandes i flødeskum, der lægges mellem bundene. Lidt flødeskum og fine bær tages fra til pynt.
Heraf to kager.
Servér de skønne jordbærkager til kaffebord i haven eller efter et godt måltid mad.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.