Der bliver 24 stk. Af portionen.
Opskrift : Else Algreen 1964
BISPEGIFLER
dej
150 g smør eller margarine
300 g mel
1 1/2 dl fløde
45 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
fyld
30 g smør eller margarine
2 spsk. sukker
25 g malede mandler
pensling og pynt
æg
sukker
mandler
Fedtstoffet smuldres i melet, gæren udrøres med lidt af fløden og hældes i fadet sammen med resten af fløden. Ægget piskes let sammen med sukkeret og tilsættes. Ælt dejen let sammen.
Rul ud til to runde kager, der hver deles i 12 trekanter med kagesporen.
Til fyldet røres ingredienserne sammen og der lægges en teskefuld på hver trekant, der rulles sammen fra den brede ende. Bøj dem let i form og læg dem på smurt plade til hævning med spidsen nedad.
Smør dem med sammenpisket æg og drys med sukker og hakkede mandler.
Bages i ovnen ved 250 grader i 8 - 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.