Lynhurtig lun æblekage med flødeskum til i påsken, giver Frøken Jensen her et godt bud på.
Rosiner, æbler og mandler er hovedingredienserne.
Opskrift : Frøken Jensen
MINUTÆBLEKAGE
100 g smør eller margarine
3/4 dl sukker
2 æg
3/4 dl mel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
1/2 dl rosiner
4 æbler
10 mandler
2 spsk. sukker
1-2 dl piskefløde
Smelt fedtstoffet, tilsæt sukker og æg og pisk det godt. Sigt de to slags mel med bagepulveret og rør dem i sammen med rosinerne. Hæld dejen i et smurt, ovnfast fad.
Skræl æblerne og riv dem groft. Hak mandlerne på persillekværnen og bland dem i æblerne sammen med sukker.
Bred æbleraspen ud over dejen og sæt fadet i ovnen.
Bages ved 180 grader i ca. 30-40 minutter.
Servér æblekagen lun med glødeskum til.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.