Muffins, bagt af gærdej, tilsat syltede appelsinskaller, mandler og rosiner og smagt til med kardemomme, er dejlige på alle tider af døgnet.
Disse muffins er fra 60erne, men det gør dem bestemt ikke ringere.
Opskrift : Else Algreen 1964
TEMUFFINS
dej
175 g mel
75 g smør eller margarine
2 spsk. sukker
1 æg
1 dl mælk
20 g gær
3-4 spsk.syltede, udskårne appelsinskaller
1/2 tsk. kardemomme
15-20 mandler
1/2 dl rosiner
Fedtstoffet smuldres i melet. Æg og sukker piskes let sammen, gæren udrøres med lidt af den kolde mælk. Lun resten af mælken og bland alle dele med smør- og melblandingen. Slå dejen,til den er blank og smidig.
Læg dejen i smurte linse- eller små muffins forme. Formene fyldes kun halvt op og sættes til hævning på bageplade et ikke for varmt sted.
Bages i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.