Marcipanstang af gærdej, med fyld af marcipanmasse, er lækkert kaffebrød af den gammeldags slags.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
MARCIPANSTANG
dej
3/4 dl mælk
25 g gær
125 margarine
325 g hvedemel
1 æg
1 spsk. sukker
fyld
100 g marcipan
25 g smeltet margarine
1 æg
Mælken lunes og gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes let sammen.
Til fyldet røres marcipanen blød med margarine og æg.
Dejen rulles ud til en aflang firkantet plade. Fyldet lægges i en stribe langs midten af pladen. Siderne skæres på skrå i 2 cm 2 cm strimler. Strimlerne flettes fra hver side over fyldet.
Hæver på smurt plade ca. 30 minutter. Pensles med æg.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.