En god skærekage til kaffen er denne professorindens fine sandkage fra sidst i 70erne. Det er en gammeldags skærekage, bagt med bagepulver og tilsat chokoladestykker.
Opskrift : Lilian Kaufmann
PROFESSORINDENS FINE SANDKAGE
dej
300 g mel
200 g melis
200g smør eller margarine
1 dl mælk
3 æg
2 tsk. bagepulver
75 g mandler
100 g bitter chokolade
1 tsk. vaniljesukker
rasp til formen
Rør fedtstof og sukker godt, tilsæt én æggeblomme ad gangen og hæld herefter mælken i. Rør godt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen.
Skold og smut mandlerne, hak dem og chokoladen groft. Vend blandingen i lidt mel, inden den røres i dejen.
Pisk hviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen. Fyld dejen i en smurt, raspdrysset form.
Bages i ovnen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
Kagen står lidt i formen, før den løsnes og køler af på bageristen.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.