Kokos-mazariner, lækre, små kager, der er gode til en kop kaffe. Mazarinerne kan godt holde sig nogle dage i kagekasse.
Dejen egner sig til at ligge nogle dage i køleskabet.
Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
KOKOS-MAZARINER
dej
125 g mel
100 g smør eller margarine
40 g melis
1 æggeblomme
fyld
75 g kokosmel
150 g melis
2 æg
1 æggehvide
2 spsk. piskefløde
Til dejen hakkes fedtstoffet ud i melet til en grynet masse. Bland sukkeret i og tilsæt æggeblommen. Arbejd dejen hurtigt sammen med en ske.
Dejen sættes koldt i en halv times tid.
Æggene piskes med æggehvide, fløde og sukker og kokosmelet røres i.
Rul dejen ud til en pølse og del denne i 15-16 stykker. Beklæd et tilsvarende antal linseforme med en portion dej.
Fyld dem med kokosblandingen og stil formene på en bageplade.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Kagerne svaler lidt af, inden de tages ud af formene og køler helt af på rist.
Drys dem med flormelis eller stryg dem med rom- eller chokoladeglasur.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.