Det praktiske ved mørdej er, at dejen kan laves adskillige dage forinden, står koldt og tages først frem, når det er gunstigt at give sig i kast med bagningen.
Opskrift : Ukendt svensk husmoder 1950
Dansk Folkemindesamling
DANSKE HJERTER
mørdej
100 g smør
50 g sukker
150 g mel
kagecreme
1 æg
1 spsk.sukker
3/4 spsk. kartoffelmel
2 1/2 dl fløde eller mælk
vaniljesukker
Mel, smør og sukker hakkes sammen med en kniv og dejen samles i en fart. Stil dejen koldt en times tid eller mere.
Til cremen piskes ingredienserne sammen i en lille gryde, varmes op under piskning til cremen er jævn. Lad den afkøle under pisk Ning og smag så til med vaniljesukker.
Smør små kageforme i hjerteform, rul dejen ud og beklæd formene med dej. Fyld creme over og læg til sidst et låg af dejen over kagerne, for at forhindre cremen i at flyde ud under bagningen.
Kagerne bages ved jævn varme og vendes forsigtigt ud af formene.
Spise med Mormor
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.